Direktlänk till inlägg 8 oktober 2008

Gordons Hälta

Av Nina-Åsa - 8 oktober 2008 20:49

Var på tappskokurs för några veckor sedan och blev lite skräckslagen att jag inte kollat upp hovarna bättre. Med tanke på att G varit halt 1 1/2 år, och nuvarande hovslagare inte har någon vidareutbildning.

Så idag var en väl utbildad hovslagare ut och skodde G. Han har nu ett par äggskor bak för att stödja upp i hasen.Hovis trodde hältan kan bero på raka haser som inte fått något stöd i trakterna!!

Håller tummarna att han har rätt. Tänk om det är hovarna som spökat hela tiden.....

 
ANNONS
 
Ingen bild

C

9 oktober 2008 08:33

Det där var PRECIS vad min hovis sa om D1 sist han skodde.....Att han var skodd så att haserna blir för raka och inget stöd utav trakterna!
Kommer säkert att göra det bättre för G, defintivit!! Och snart, snart får du komma till Nolting. :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina-Åsa - 21 december 2009 19:43

Odågan skötte sig i ungefär en månad, men förra veckan började han dra igen. Är inte jättekul när det är snö och risk för styltor... I går drog han i korsgalopp på banan, gissa vem som bad i kurvorna. Nästan så jag blev religiös på kuppen. Törs inte ...

Av Nina-Åsa - 15 november 2009 23:00

Helgen har bara rusat fram. Började fredagen med att morgonfodra i stallet, arbetade sen kväll på ett kaosdrabbat Civa, (fast det är kul med kaos!!!). På lördagen var det tvillingdop i Hallstahammar. Släkten växer, farmor har nu 17 barnbarn och 1...

Av Nina-Åsa - 6 november 2009 01:42

Har hittills aldrig haft en hälta på en häst som gått att bota. Aldrig någon hovböld, sårskada eller dyl. Så lite nervös var man ju ändå när hästen var blockhalt. Åkte direkt ut till stallet efter nattskiftet. Ringde och bokade ambulatoriska på väg...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 19:00

Då var hästen blockhalt. Telefonsamtal nu i kväll:Frakkur blockhalt, vill inte föra fram vänster framben. Ingen temp men varm på benet. Tur i oturen att en annan häst hade exakt likadan skada för två veckor sedan i samma hage. Och då förklarade v...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 08:17

Har varit dåligt med rödvins blogg på sistone, bloggen heter ju faktiskt hästar och rödvin. Men nu är det dax att fylla på förådet. Någon som kan rekomendera något kraftigt gott rött vin??? Hoppas på massor av läckra förslag när jag vaknar. God...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se