Direktlänk till inlägg 27 november 2008

Gordons Hälta del 2

Av Nina-Åsa - 27 november 2008 23:29

25 Okt var vi till Brunmåla och träffade den tyske veterinären Björn Nolting. Vilken människa…. Han såg direkt vilket ben den handlade om trots att 90% av de som sett Gordon inte tror att han är halt alls. Björn böjde höger bak på sedvanligt sätt, ingen reaktion i has, kota eller höft. Sen böjde han på ett för mig nytt sätt. Han tog höger bak och böjde in under magen och fram mellan vänster fram och bakben. Då blev han ordentligt halt! Kände en otrolig lättnad att äntligen hitta orsaken.

Problemet är enligt Björn inflammation i si-leden i bäckenet. En muskel på korset krampar också till följd av inflammationen, vilket i sin tur gör att ischias nerven kommer i kläm. Därav känslan av att tappa bakbenet.

Men han tror att Gordon kommer att bli frisk!!!Det kommer antagligen att krävas några behandlingar med tanke på att han haft problemet  i nästan 2 år. Han sprutas med antiinflammatoriskt och muskelavslappnande läkemedel.

I går var vi på första återbesöket. Fick då en ny veterinär, så  lite svårt att utvärdera första behandlingen.

Men jag tror han mår mycket bättre. Nu leker han för fullt igen, och är ett monster att hantera!Totalt understimulerad! Borde nog lära honom göra konster, inte riktigt min grej dock. Idéer mottages tacksamt.Nästa återbesök i mitten på Dec och då får vi träffa Björn igen. /åsa

 
ANNONS
 
Ingen bild

G.

28 november 2008 06:31

Fin bild på honom!
Konster...hmm, lära honom att morgon-/kvällsfodra? Nej, kanske blir för svårt ;-)
Hoppas han är ännu bättre i dec! Får du rida nu? Eller "bara" skritta?

 
Ingen bild

C

28 november 2008 08:39

Måste instämma med ovan kommentator. Vilken jättefin bild!!!!!
Ska skicka ner några artiklar om "konster". Ganska enkla saker, men ändå något som kanske får honom lite mentalt stimulerad i alla fall och varierar "ert" umgänge:-)

 
Ingen bild

Å

28 november 2008 11:15

Nix, ingen ridning alls! Onsdagens veterinär tycker han ska musklas utan ryttare på ryggen, så nu ska han longeras i skritt eller sakta trav i upp till 1 1/2h per dag. Håller dock med henne, varför rida en omusklad häst som dessutom har ont ganska nära där man sitter. Ridningens tid kanske kommer?

 
Ingen bild

C

28 november 2008 13:08

Kan du stå ut, kan vi. Jag har tålamod att vänta tills jag får se er på SM:-)

 
Ingen bild

å

28 november 2008 23:07

Ja, då lär du få vänta! Vissa mål är nog bara drömmar. Men drömma bör man ju göra ibland:)

 
Ingen bild

C

10 december 2008 13:38

Börjar bli lite dags för en uppdatering snart va tjejer?;-) Snart kan man sista inlägget utantill ;-))))))

 
Ingen bild

G.

10 december 2008 15:19

Ja, nu är det snart mitten av dec! När är det dags för återbesök och fler glädjebesked?!

 
Ingen bild

åsa

12 december 2008 18:42

Återbesök på söndag, så då kommer ny information....

 
Ingen bild

G

13 december 2008 14:22

Håller tummarna!

 
Ingen bild

C

13 december 2008 18:59

oh ja...Du måste tala om vad han säger!!! Lycka till!!!!!! Håller som vanligt tummar och tår, så man är helt handikappad;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina-Åsa - 21 december 2009 19:43

Odågan skötte sig i ungefär en månad, men förra veckan började han dra igen. Är inte jättekul när det är snö och risk för styltor... I går drog han i korsgalopp på banan, gissa vem som bad i kurvorna. Nästan så jag blev religiös på kuppen. Törs inte ...

Av Nina-Åsa - 15 november 2009 23:00

Helgen har bara rusat fram. Började fredagen med att morgonfodra i stallet, arbetade sen kväll på ett kaosdrabbat Civa, (fast det är kul med kaos!!!). På lördagen var det tvillingdop i Hallstahammar. Släkten växer, farmor har nu 17 barnbarn och 1...

Av Nina-Åsa - 6 november 2009 01:42

Har hittills aldrig haft en hälta på en häst som gått att bota. Aldrig någon hovböld, sårskada eller dyl. Så lite nervös var man ju ändå när hästen var blockhalt. Åkte direkt ut till stallet efter nattskiftet. Ringde och bokade ambulatoriska på väg...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 19:00

Då var hästen blockhalt. Telefonsamtal nu i kväll:Frakkur blockhalt, vill inte föra fram vänster framben. Ingen temp men varm på benet. Tur i oturen att en annan häst hade exakt likadan skada för två veckor sedan i samma hage. Och då förklarade v...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 08:17

Har varit dåligt med rödvins blogg på sistone, bloggen heter ju faktiskt hästar och rödvin. Men nu är det dax att fylla på förådet. Någon som kan rekomendera något kraftigt gott rött vin??? Hoppas på massor av läckra förslag när jag vaknar. God...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se