Direktlänk till inlägg 28 augusti 2009

Godkänd i flocken

Av Nina-Åsa - 28 augusti 2009 02:25

Frakkur har fått gå själv i 1 1/2 dygn för att få en chans att landa lite. Det är ju faktiskt första gången han lämnar födelsegården.

Åkte ut till stallet direkt efter jobbet i morse och släppte Frakkur i hagen brevid övriga valacker. Han struntade totalt i att de andra sprang längs staketet för att hälsa honom välkommen. Så jag tänkte lika bra att han får börja träffa de blivande flockmedlemmarna. Flyttade över Grane till Frakkur, och vad hände? Jo de travade i väg sida vid sida, stannade och åt lite gräs för att sen springa vidare som ett förälskat par. Jaha det var ju ingen fara lika bra att kasta över nästa individ som blev Malins Ljuvur, samma visa även här, de blev bästisar direkt. Så fortsatte förmiddagen med en häst i taget tills hela flocken gick tillsammans. Cissi kom med kaffetermos och höll mig sällskap i hagen. Så där satt vi på varsin sten med kaffekoppen i högsta hugg och kollade in flockens beteende. Helt otroligt! Har aldrig varit med om ett så lugnt mottagande. I vanliga fall brukar ju den nya flockmedlemmen få hålla sig på behörigt avstånd i några dagar, men Frakkur stod hela dagen mitt i flocken och betade, hur cool som helst. 
ANNONS
 
Ingen bild

Chrissie

28 augusti 2009 08:39

Härligt!:-)
Så skönt att mottagandet blev lugnt! Tur att du fick fika och sällskap.
Nu är det bara bilder som saknas:-)
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina-Åsa - 21 december 2009 19:43

Odågan skötte sig i ungefär en månad, men förra veckan började han dra igen. Är inte jättekul när det är snö och risk för styltor... I går drog han i korsgalopp på banan, gissa vem som bad i kurvorna. Nästan så jag blev religiös på kuppen. Törs inte ...

Av Nina-Åsa - 15 november 2009 23:00

Helgen har bara rusat fram. Började fredagen med att morgonfodra i stallet, arbetade sen kväll på ett kaosdrabbat Civa, (fast det är kul med kaos!!!). På lördagen var det tvillingdop i Hallstahammar. Släkten växer, farmor har nu 17 barnbarn och 1...

Av Nina-Åsa - 6 november 2009 01:42

Har hittills aldrig haft en hälta på en häst som gått att bota. Aldrig någon hovböld, sårskada eller dyl. Så lite nervös var man ju ändå när hästen var blockhalt. Åkte direkt ut till stallet efter nattskiftet. Ringde och bokade ambulatoriska på väg...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 19:00

Då var hästen blockhalt. Telefonsamtal nu i kväll:Frakkur blockhalt, vill inte föra fram vänster framben. Ingen temp men varm på benet. Tur i oturen att en annan häst hade exakt likadan skada för två veckor sedan i samma hage. Och då förklarade v...

Av Nina-Åsa - 4 november 2009 08:17

Har varit dåligt med rödvins blogg på sistone, bloggen heter ju faktiskt hästar och rödvin. Men nu är det dax att fylla på förådet. Någon som kan rekomendera något kraftigt gott rött vin??? Hoppas på massor av läckra förslag när jag vaknar. God...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se